El 38è Festival Internacional de Cant Coral Catalunya Centre se celebrarà del 25 al 28 de juliol a Castellbell i el Vilar

Reconeixement a la Capella de Música Burés per part de la Federació Catalana d’Entitats Corals
3 de juliol de 2017
Els mitjans de comunicació del territori es fan ressò del festival aquests darrers dies
9 de juliol de 2017

El 38è Festival Internacional de Cant Coral Catalunya Centre se celebrarà del 25 al 28 de juliol a Castellbell i el Vilar

Grups de cant coral de reconegut prestigi participaran al Festival Internacional de Can Coral Catalunya Cen­tre del 25 al 28 de juliol a Castellbell i el Vilar. El certamen programa tres concerts amb les formacions de cant coral Raffles Singers, de Singapur, Vocal Art Ensemble, de Suècia, i Camerata Singers University of Pretoria, de Sud-Àfrica, totes elles amb gran experiència i prestigi internacional. El festival és organitzat per la Capella de Música Burés amb el suport de l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar i enguany celebra la 38a edició amb la voluntat d’arribar a un públic més ampli.

Dates dels concerts

Els tres concerts se celebraran al Casino Burés de Castellbell i el Vilar. El festival començarà el 25 de juliol amb l’actuació del grup Raffles Singers de Singapur i la participació del cor infantil La Formiga, de Castellbell i el Vilar (21.30). El segon concert serà el dia 27 de juliol amb la coral sueca Vocal Art Ensemble (21.30), mentre que la darrera actuació estarà protagonitzada pel grup de cant coral sud-africà Camerata Singers Univer­sity of Pretoria, el 28 de juliol a les 21.30. En aquest darrer concert també participaran la Capella de Música Burés i la Coral de Salelles.

Més que un festival

El Festival Internacional de Cant Coral Catalunya Centre és més que un festival i acumula una llarga trajectòria artística i humana. En el marc del certamen, des de Castellbell i el Vilar s’han acollit històricament en cases particulars els participants de les 150 corals que s’han desplaçat fins al Bages durant els darrers 38 anys. L’esforç de la Capella de Música Burés i la implicació de tots els veïns i veïnes del municipi, que acollien els participants als seus domicilis, atribueixen un caràcter especial al festival des del punt de vista humà, d’intercanvi cultural i de riquesa personal.

Entrades, informació i contacte

El festival compta amb la pàgina web pròpia en què es pot consultar tota la informació, la reserva d’entrades i la resta de detalls del certamen. Les entrades tindran un preu únic de 12 euros i s’ofereix un abonament per als tres concerts a un preu de 25 euros.

Corals internacionals de màxim nivell

Raffles Singers

Fundat l’any 2011 a Singapur ha estat una plataforma per a nombrosos directors, mestres i cantants que s’han graduat en escoles corals de Singapur i Europa. Suma diferents reconeixements internacionals aconseguits entre d’altres a la República Txeca i Polònia. El grup destaca pel seu vessant solidari i recapta fons per a al comunitat i la caritat en projectes locals a Singapur.

Vocal Arts Ensemble

Durant anys ha estat un dels cors més influents de l’escena coral sueca i internacional en el seu compromís per a la interpretació de la música contemporània. Ofereixen concerts, representacions operístiques i enregistraments de manera regular per a la Deutsche Grammophon amb l’Orquestra Simfònica de Göteborg i l’òpera de Göteborg. Acumulen una llarga experiència internacional amb una trentena de gires (Japó, Cuba, Brasil, Sud-Àfrica, etc.) amb la voluntat d’acostar la música contemporània al gran públic.

Camerata Singers University of Pretoria

Enguany aquesta formació sud-africana celebra el seu 48è aniversari en una trajectòria plena de reconeixements per la seva tasca de contribuir al desenvolupament cultural dels estudiants de la universitat a través del cant coral. Barreja de les cultures musicals clàssiques i africanes ofereixen actuacions de gran nivell. El cor ha viatjat a més d’una vintena de països i els seus treballs també han estat premiats i reconeguts per la crítica. L’any 2015 van ser nominats als South African Music Awards.