SARINGHIMIG SINGERS

SARINGHIMIG SINGERS

Philippine Saringhimig Singers és un conjunt vocal de l’àrea de la badia de San Francisco, Califòrnia, compost per membres d’orígens i professions diferents units per l’amor, passió i dedicació a la música i les arts sota la direcció artística de George Hernandez. El nom Saringhimig és una paraula filipina que significa a les màgiques de cant.

El cor té una remarcable història d’actuacions. Va començar com a cor d’estudiants fundat pel llavors estudiant de música George Hernandez l’any 1974 a la Universitat de les Filipines. Del 1979 al 1983, el grup va aconseguir una reputació destacable a Europa guanyant en competicions i participant en notables festivals: Arezzo i Gorizia a Itàlia, Llangollen a Gal·les, Tolosa a Espanya, Barcelona i Puig-reig a Catalunya. Les gires europees han inclòs actuacions a la celebració del 800 aniversari de la catedral de Colònia a Alemanya, a l’Òpera Estatal de Praga i en diverses sales de concert a Polònia, a l’antiga Iugoslàvia i Txecoslovàquia. L’any 1983, el cor va prosseguir la seva gira amb concerts al Canadà i als Estats Units amb notables actuacions al Royal Massey Hall a Toronto i al Lincoln Center de Nova York, on va ser el primer cor filipí a actuar-hi.

Després d’un interval d’una quants anys, Hernandez va reviure els Saringhimig Singers el 1990 a l’àrea de la badia de San Francisco. El cor ha estat ocupat des de llavors amb concerts locals i actuacions, múltiples de les quals van contribuir a recollir fons per organitzacions religioses i sense ànim de lucre.

Saringhimig Singers es va embarcar en una altra sèrie de gires europees i festivals el 1994 a Espanya i el 1996 a Alemanya. Del 2003 al 2008, el cor va anunciar gires anuals que van incloure participacions en festivals mundials de cors i la victòria en competicions internacionals de corals a Puebla, Mèxic; Llangollen, Gal·les; Cantonigròs, Catalunya; Torrevieja, Espanya; Powell River, Colúmbia Britànica i San Luis Obispo, Califòrnia. La formació ha rebut guardons especials en Reconeixement a l’Excel·lència Musical de l’Assamblea de l’Estat de Califòrnia de mans del senador Marks el 1994 i el senador Torlakson el 2005.

El juliol del 2016, el cor va actuar a Zuric (Suïssa) i Roma (Itàlia) i va ser elogiat per la seva actuació i participació en el 56è Festival Internacional de Música Sacra Virgo Lauretana a Loreto, Itàlia.

El director George Hernandez va rebre el Premi Pamana de Música i Arts el 2003. Ha rebut la seva formació musical a la Universitat de les Filipines, al Conservatori de Música de San Francisco i a la Universitat Estatal de San Francisco. Es manté actiu i ocupat component, arranjant i ensenyant cant i piano. Hernandez ha publicat arranjaments corals amb Hal Leonard. Els seus molts arranjaments per a cor són populars i són cantats per corals d’arreu del món, amb menció especial pel seu arranjament de Rosas Pandan.