CORO DE CÁMARA VOCAL LEO

El Coro de Cámara Vocal Leo és, des de la seva fundació, una de les agrupacions corals de referència de Cuba. Aquest cor va ser fundat l’any 1993 per Jorge Luís Pacheco i per Corina Campos, que n’és la directora musical des dels inicis de la coral.

El Coro Vocal Leo treballa un repertori variat, que va des de la música antiga fins a la contemporània, i inclou diversos gèneres i estils musicals: música polifònica, obres simfònico-corals, òperes, sarsueles, etc. És un cor que es caracteritza per les seves inter- pretacions dinàmiques i vitals, en les quals incorporen coreografies i elements teatrals. El cor es distingeix per la qualitat de les seves veus, amb una bona tècnica del cant líric.

Entre les obres simfònico-corals que han treballat podem destacar les següents: la Cantata No.3 de Bach; l’oratori Israel a Egipte de Haendel; la Missa Jazz de Steve Dobrogozs, la Missa en mi de Schubert; el Réquiem de Mozart; la Misa flamenca de Paco Peña; Misas I i IV de Beatriz Corona; el Salmo de las Américas de José Ma Vitier; Novena Simfonia de Beethoven; la Fantasía Coral de Beethoven, l’òpera Dido y Eneas, de Henry Purcell, etc. Ha realitzat diverses gravacions amb l’Orquestra Nacional de Cuba.

Corina Campos, directora.

La directora d’aquest cor de cambra és, des de la seva fundació, la senyora Corina Campos. Corina Campos va néixer al 1956 a La Habana. Va ser directora del cor de l’Òpera Nacional de Cuba i del Coro Sinfónico del Gran Teatro de La Habana, amb el qual va dur a terme el muntatge de diverses òperes, sarsueles i operetes.

Vocal Leo constitueix l’obra més important de l’experimentada ca- rrera artística de Corina Campos, fent una gran aportació a la mú- sica cubana. Amb el conjunt Vocal Leo ha desenvolupat una impor- tant tasca musical en el seu país, i també ha portat a cap nombroses gires per diversos països d’Amèrica i Europa. Ha obtingut diversos premis i reconeixents, tant en el seu país com en concursos i fes- tivals internacionals, entre els que podem destacar els següents: Primer premi en música del país d’origen i polifonia de Cantonigròs, l’any 1998; el Gran premi de la Generalitat de Catalunya i el primer premi en el festival de Cantonigròs, l’any 2008; han obtingut dos premis Cubadisco, al 2004 i al 2015. I en el 2019, premi en el Certa- men de Cors de Cámara de Marktoberdorf, Alemania.

Corina Campos també ha impartit tallers i classes magistrals en diversos països d’Amèrica i Europa. Ha fet treballs per al teatre, la televisió i el ballet. Se li va concedir la medalla per la Cultura Nacional de Cuba i el segell 60 Aniversario de la Unión de Escritores y Artistas de Cuba. L’any 1999 va dirigir les XXXVI Jornades Inter-

nacionals de Cant Coral Barcelona.