CLARI CANTORES

Clari Cantores es va fundar l’any 2014; el cor mixt d’adults originalment estava format principalment per antics membres del cor juvenil Clari Cantus, però des de llavors s’hi han anat incorporant altres cantaires.

El cor ha presentat diversos programes extensos i molt variats que inclouen el Rèquiem de W. A. Mozart, la Missa Serena de Bruno De Soomer, el Rèquiem de Gabriel Fauré i Die Schöpfung (La Creació) de Joseph Haydn. A més, també ha presentat diversos concerts amb obres més contemporànies, de compositors com Withacre, Chilcott, Høybe, Samuel Barber i altres. També ha interpretat clàssics del barroc com el Messies de Händel o el motet a doble cor Der Geist hilft unsrer Schwachheit auf de J.S. Bach.

La propera primavera –el març del 2024– Clari Cantores interpretarà la Passió segons Sant Joan de J.S. Bach.

Michael Haspeslagh, director.

Michael Haspeslagh (°1982) va obtenir un màster en cant (Lieve Jan- sen) i direcció coral (Erik Van Nevel) a la LUCA School of Arts, campus Lemmens. Des de llavors, ha desenvolupat les seves habilitats seguint classes magistrals amb, entre d’altres, Daniel Reuss i Hervé Niquet.

A més de dirigir molts cors d’aficionats d’alt nivell, també ha estat con- tractat com a director convidat dues vegades pel reconegut conjunt Vlaams Radiokoor.

Des del 2018, Michael Haspeslagh ha estat nomenat professor convi- dat a la Landesakademie für die Musizierende Jugend a Ochsenhau- sen (Baden-Württemberg, Alemanya). A l’estiu del 2019 es va organit- zar una gira de concerts molt reeixida a Alemanya, on el Michael va dirigir l’obra Carmina Burana de Carl Orff. El març de 2019 també va dirigir el Cor Simfònic de l’Escola d’Arts LUCA amb un desafiant pro- grama de salms per a cor, metalls i orgue. A la tardor del 2021 va dirigir l’òpera de Mozart La clemenza di Tito. El gener de 2022 va preparar el cor Opera Vlaanderen per interpretar la producció d’òpera Cosi fan tutte de Mozart en col·laboració amb Trevor Pinnock.