COR DE CAMBRA B.G. DE XANGAI

Fundat el 2005 per la seva actual directora artística, Wang Jin, juntament amb un grup de cantaires universitaris. L’objectiu era aplegar joves cantaires de Xangai que compartien una passió per la música coral en les seves diverses formes i estils. El 2015, el Cor B.G. va passar per una reorganització, donant la benvinguda a més membres internacionals, incloent-hi el director català Jordi Balué Paradís, el que va donar lloc a la formació del Cor de Cambra B.G. que reflecteix l’essència multicultural d’una vibrant ciutat com Xangai.

Des de la seva creació, el Cor ha evolucionat cap a una plataforma cultural amb l’objectiu de fomentar la música coral, presentant un repertori que abasta diversos períodes i estils, des del clàssic fins al contemporani, i que inclou influències tant tradicionals xineses com d’arreu del món. El cor ha organitzat concerts principalment a Xangai, però també Yunnan, Mongòlia Interior, Taiwan, França, Corea del Sud i altres localitzacions. Destacablement, el Cor BG ha estrenat obres de compositors contemporanis com ara Lin Hua, Xu Jianqiang, Chen Yong, Zhang Kangming, Luca Uggias i Zhao Hongrou.

Amb el pas dels anys, el Cor BG ha ampliat el seu repertori, interpretant també obres clàssiques del repertori coral amb orquestra com ara el Gloria de Vivaldi (2016), el Carmina Burana d’Orff (2016), la Passió segons Sant Joan de Bach (2018), la Missa en Si Menor de Bach (2019), el Messies de Handel (2021) i la opera Dido i Enees de Purcell (2023) entre moltes altres.