CAMERATA VOCALE SINE NOMINE

CAMERATA VOCALE SINE NOMINE

Fundat l'any 2003 pel seu primer director Enrique Fililú O´Reilly i dirigit des de l'any 2008 per la mestra Leonor Suárez Dulzaides és un projecte de marcada singularitat dins del ric context de l'actual moviment coral a Cuba. Sine Nomine és un cor masculí que utilitza les veus de contratenors (soprano i alt), tenors i baixos. Posseeix un repertori que abraça obres des de l'inici de la polifonia fins a l'actualitat, centrat estilísticament en la música antiga sense menystenir gèneres com l’espiritual, la música cubana i contemporània i incorporant a les seves presentacions elements teatrals i coreogràfics.

El seu art ha recorregut les sales de concert més importants de Cuba i s'han presentat a diverses ciutats de Mèxic, Espanya, Colòmbia, Equador i Estats Units, on van participar a la Convenció de la Divisió Regional Oest i la Convenció Nacional de l'American Choral Directors Association (ACDA). Van ser guanyadors del primer premi en les categories de Millor Ensamble Vocal i Millor Arranjament Coral, obtingut per un dels seus integrants, al Concurs Internacional Jalisco Canta, Mèxic 2012. El 2020 i 2021 participen al concurs online Chisinau, a Moldàvia, on van ser mereixedors del Diploma d'Or, a la categoria Cors de Cambra, en ambdues ocasions. El 2021 també van participar a la tercera edició del Festival i Concurs Internacional de Música Coral Sarbatoarea Corului (online) de Balti, a Moldàvia, i a la 56 edició (online) del Festival Internacional de Cant Coral de Barcelona, ​​on obtenen els Primers Premis a la categoria de Grups Vocals.

La seva música forma part de la banda sonora del documental Al cos equivocat i de les pel·lícules Vestit de núvia de la realitzadora Marilyn Solaya i Buscando a Casal de Jorge Luis Sánchez. Les seves aparicions a les obres Dido i Enees de Purcell, Acis i Galatea i El Messies de Handel, sota les batutes dels mestres Walter Reiter, Richard Bonynge i Teresa Paz, respectivament, han estat calorosament acollides pel públic i la crítica. Posseeixen sis produccions discogràfiques, guanyadores de diversos premis CUBADISCO.