El 39è Festival de Cant Coral Catalunya Centre amplia l’oferta a nou concerts aquest estiu i s’expandeix pel territori

Galeria de fotos de l’edició de 2017 del certamen
3 d'agost de 2017
El 39è Festival de Cant Coral Catalunya Centre es presenta aquest divendres a Mas del Puig
4 de juliol de 2018

El 39è Festival de Cant Coral Catalunya Centre amplia l’oferta a nou concerts aquest estiu i s’expandeix pel territori

El 39è Festival de Cant Coral Catalunya Centre fa un salt important aquest estiu al territori. El certamen amplia l’oferta musical a nou concerts i arriba a espais emblemàtics de les comarques centrals com és el cas de la Basílica de Montserrat, l’església de la Cova de Manresa o el Castell de Balsareny. Organitzat per l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar i la Capella de Música Burés el festival incorpora nous registres musicals més enllà de la música coral i oferirà actuacions de música vocal.

 

El nivell dels artistes, de reconegut prestigi internacional, continua esdevenint un dels màxims atractius del certamen. El festival, que tindrà lloc del 15 al 24 de juliol, reivindica el seu recorregut històric i es vol situar en un espai destacat en el panorama de festivals de música clàssica d’estiu a Catalunya. El certamen també vol créixer al conjunt del territori per esdevenir un nou atractiu i oportunitat per col·locar al mapa les comarques centrals en l’àmbit de la música clàssica. Enguany arriba per primera vegada als municipis de Sallent, Casserres o Balsareny.

 

Estratègic per al territori

En el marc de la presentació l’alcaldessa de Castellbell i el Vilar, Montserrat Badia, ha explicat que el festival “fa una aposta clara per la cultura i pretén consolidar-se arreu de les comarques centrals”. Per la seva part, Oriol Pérez, coordinador del festival, ha apuntat que “aquest any es fa un pas endavant amb l’ampliació de concerts i s’obre la porta a la consolidació del certamen per tal que sigui un referent al territori”. Pérez ha reivindicat el cant coral i la música vocal “com l’expressió musical que ve de l’ànima i traspua espiritualitat”.  Per la seva part, Lluís Cerarols, director dels serveis territorials de Cultura de la Generalitat a la Catalunya Central, s’ha mostrat “convençut de l’èxit del festival, una iniciativa que aplaudim i en la qual continuarem donant suport perquè ens sembla estratègica”. Miquel Palau, president de la Capella de Música Burés, va explicar que “l’entitat, amb un bagatge musical i social forjat al llarg dels seus 104 anys, afronta aquest nou repte amb l’esperança d’aglutinar i compartir a l’entorn del festival i de la nostra entitat els valors musicals i socials dels vilatants de Castellbell i el Vilar i d’altres indrets del nostre país”.

 

Espais emblemàtics

El 39è Festival de Cant Coral Catalunya Centre creix al territori i programa actuacions en espais especials. És el cas de l’estrena del certamen i també de la cloenda. El cor de nens de la catedral de Salzburg actuarà per primera vegada a Catalunya i ho farà a la Basílica de Montserrat el diumenge 15 de juliol a les 9 de la nit en un concert gratuït. La cloenda del festival serà a l’Església de la Cova de Manresa el dimarts 24 de juliol a les 9 de la nit. La Cappella Mariana, un conjunt txec polifònic de gran nivell i amb un prestigi europeu incontestable, protagonitzarà la cloenda a la capital del Bages, en el seu primer concert a Catalunya.

 

Més grups internacionals

En aquesta edició també participarà el grup filipí University of Santo Tomas Singers, referents de les corals universitàries d’Àsia i pioners en la introducció de nous repertoris corals. Actuarà a Castellbell el Vilar (dimarts 17 de juliol). La coral femenina moldava Cor femení Cantaible de Chisinau completarà els artistes vinguts d’arreu. Actuaran a Castellbell i el Vilar (dimecres 18 de juliol, a Sallent (divendres 20 de juliol) i a Casserres (diumenge 22 de juliol).

 

Artistes referents a Catalunya

La programació es completa amb la participació d’artistes referents en el cant coral i la música vocal catalana. El Cor Lerània actuarà al Castell de Balsareny el dimarts 17 de juliol a les 9 de la nit. Dirigit per Jordi Noguera el cor proposarà un concert espiritual amb obres de Gesualdo, Mendelssohn i Brahms. I un els autors de música vocal més destacats de Catalunya, Antoni Rossell també participarà al Festival de Cant Coral Catalunya Centre. Ho farà a l’església de Sant Cristòfol de Castellbell i el Vilar el divendres 20 de juliol en un viatge musical per l’Edat Mitjana.

 

Concert Intercoral

El festival es completarà amb un concert intercoral que comptarà amb la participació del Cor femení Cantaible de Chisinau, la University of Santo Tomas Singers i la Capella de Música Burés. Serà el dissabte 21 de juliol a partir de les 10 de la nit al Casino Burés de Castellbell i el Vilar. El concert esdevindrà un dels moment més entranyables del festival en què es cantaran en comú diferents peces vocals.

 

Presentació pública

El festival es presentarà públicament el proper divendres 6 de juliol a Mas del Puig, a Castellbell i el Vilar. L’acte de presentació comptarà amb les intervencions dels responsables institucionals i de la pròpia organització i hi haurà l’actuació de Jordi Cortada (tenor) i Manuel Ruiz (piano) i de la Capella de Música Burés.

 

Organització

El festival està organitzat per la Capella de Música Burés i l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar i compta amb el patrocini de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Balsareny i l’Ajuntament de Sallent. En paral·lel, compta amb la col·laboració de l’Abadia de Montserrat, els Amics del Castell de Balsareny, la Cova, el Geoparc, l’Ajuntament de Casserres, el Grup Cantaire Sant Bartomeu i la Federació Catalana d’Entitats Corals.

 

Entrades

15-7-18

Cor de nens catedral Salzburg (Montserrat): Gratuït

17-7-18

Cor Lerània (Balsareny): 5 Euros

17-7-18

University of Sant Tomas Singers (Castellbell): 10 euros (socis de l’entitat) / 12 euros

18-7-18

Cor femení Cantabile de Chisinau (Castellbell): 10 euros (socis de l’entitat) / 12 euros

20-7-18

Antoni Rossell (Castellbell): 5 euros

20-7-18

Cor femení Cantabile de Chisinau (Sallent): a determinar

21-7-18

Concert Intercoral (Castellbell): 12 euros (socis de l’entitat) / 15 euros

22-7-18

Cor femení Cantabile de Chisinau (Casserres): a determinar

24-7-18

Capella Mariana (La Cova): 10 euros (socis de l’entitat) / 12 euros

 

Les entrades es podran adquirir a guixetes una hora abans de cada concert.