Polifònica de Puig-reig

Polifònica de Puig-reig

Un dels grups corals amb més identitat en el panorama coralístic Català

La Polifònica de Puig-reig va ser fundada l'any 1968 amb el nom de Coral Joventut Sardanista, en el si de la colla sardanista del mateix nom. El 1987 va adoptar el nom actual.

Desenvolupa una intensa activitat a Catalunya, i també ha actuat a la majoria de països europeus, inclosos Rússia i Islàndia, així com a Israel, Mèxic, Filipines, Veneçuela, Estats Units, Canadà, Singapur, Malàisia, Colòmbia, Equador, Perú i Cuba. A l’Argentina i Xile, la Polifònica va acompanyar el President de la Generalitat de Catalunya en viatge oficial.

Des de 1969 fins a 2015 el director de la Polifònica de Puig-reig va ser el mestre Ramon Noguera. A partir d’aquell moment en va assumir la batuta el seu estret col·laborador durant 38 anys, el fins aleshores subdirector i pianista Josep Maria Conangla, el qual n'ha esdevingut l'actual director musical i pianista, mentre que la direcció coral l'exerceix ara Emmanuel Niubò.

El repertori de la formació berguedana, ampli i variat, inclou totes les èpoques i estils. Cal destacar obres com El Messies de G.F. Händel, La Creació de J. Haydn, el Rèquiem i la Missa de la Coronació de W.A. Mozart, la Novena Simfonia i la Missa Solemnis de L.V. Beethoven, Elias de F. Mendelssohn, la Vuitena Simfonia de G. Mahler, Gurre-Lieder d’A. Schömberg, El Pessebre de P. Casals, el Rèquiem de X. Benguerel, el Rèquiem de J. Rutter, el Rèquiem de G. Verdi i La Cantata de la Terra de J. A. Amargós i text de J. Puig. Una menció a part mereixen les òperes Fidelio de L.V. Beethoven, Aida i Nabucco de G. Verdi, Rienzi de R. Wagner, Tosca i Turandot de G. Puccini, Tassarba d’E. Morera i Cristóbal Colón de L. Balada, moltes d’elles representades juntament amb el Cor del Gran Teatre del Liceu.