CAPELLA DE MÚSICA BURÉS

Fundada l’any 1914 partint d´un grup de caramelles al Barri Bures de Castellbell i el Vilar.

Gràcies a l’empenta del mestre Florenci Vila, ràpidament va adquirir una gran notorietat. Posteriorment va anar evolucionant de la mà del prestigiós mestre Enric Gibert.

A partir del 1952, s’incorpora el mestre local Francesc Vila, reconegut compositor i director, la seva llarga etapa a l’entitat impregna a la coral d’un aire innovador, assolint fites molt importants. A partir de l’any 1956 esdevé una coral pionera en intercanvis internacionals, realitzant 25 gires, actuant arreu d’Europa.

Des de l’any 1980, conjuntament amb la Polifònica de Puig-Reig, organitza el Festival Internacional de Cant Coral Catalunya Centre, per on han passat mes de 150 corals de 36 països diferents.

També ha interpretat gran obres amb acompanyament orquestral, destacant composicións de Mozart, Haendel, Purcell i West Side Story de Leonard Bernstein.

L’any 2014 celebra el Centenari amb l´ interpretació entre altres del espectacle 100 Anys de Cançons. El 2016 assumeix la direcció Mireia Subirana, la seva empenta i dedicació han permès el començament d’una nova i prometedora etapa a la coral.