Clausura del certamen amb un concert memorable de la Cappella Mariana a La Cova

La prestigiosa Cappella Mariana tanca el festival, demà a La Cova
23 de juliol de 2018
Ja tenim dates per a l’edició de 2019
5 de juny de 2019

Clausura del certamen amb un concert memorable de la Cappella Mariana a La Cova

El Festival de Cant Coral Catalunya Centre va posar el punt i final a l’edició de 2018 ahir a la nit amb un concert memorable de la Capella Mariana a l’església de La Cova de Manresa. El certamen ha fet un salt endavant en aquesta 39a edició arribant a nous punts del territori (castell de Balsareny, La Cova, Sallent, Montserrat o Casserres) amb la voluntat de convertir-se en el festival d’estiu referent en la música vocal. Durant les darreres dues setmanes més de 1.500 persones han gaudit dels nou concerts programats.

 

Final memorable

El darrer acte del festival va deixar un gran regust de boca. Les més de 200 persones que van assistir al concert de la Cappella Mariana es van emocionar amb la seva solemnitat i perfecció. El conjunt txec és considerat un dels grups mundials més reconeguts en la polifonia del Renaixament i el quintet format per la soprano Barbora Kabátková, els tenors Vojtěch Semerád, Tomáš Lajtkep i Tore Denys i el baix Jaromír Nosek, sota la direcció artística de Vojtěch Semerád, va ratllar la perfecció.

 

Balanç positiu

La Capella de Música Burés i l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar, organitzadors del festival, fan un balanç positiu de la 39a edició i ben aviat començaran a  treballar en la 40a edició.  El certamen ha comptat amb el patrocini de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Balsareny i l’Ajuntament de Sallent. En paral·lel, té la col·laboració de l’Abadia de Montserrat, els Amics del Castell de Balsareny, la Cova, el Geoparc i la Federació Catalana d’Entitats Corals.